რეცეპტები

მკერდის ნაჭრის მწვადი იოგურტის სოუსით

  • ღორის ხორცი (მკერდის ნაჭერი) – 1 კგ,
  • ხახვი - 1 ც,
  • ნიორი - 1 კბილი,
  • იოგურტი (დანამატების გარეშე) – 50 გ,
  • დაფქვილი ჯანჯაფილი - 1 ჩკ,
  • ქინძი - 1 ჩკ, კ
  • ვლიავი - 1 ჩკ,
  • შაქარი - 1 ჩკ,
  • მწვანე ქინძი - 1 სკ,
  • ილი, წითელი პილპილი, მარილი - გემოვნებით.
.jpg

ხორცი დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად. ხახვი გაფრცქვენით და მსხვილ რგოლებად დაჭერით. ღრმა ჭურჭელში ფენა-ფენა ჩაალაგეთ ხორცი და ხახვი ( ჭურჭელი უნდა იყოს ემალირებული, მინის ან თიხის). 

დაასხით ხორცსა და ხახვს იოგურტი, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი და შაქარი, დააყარეთ მარილი და პილპილი. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ილი, კვლიავი, ჯანჯაფილი, ქინძი - კარგად აურიეთ და დაახურეთ სახურავი. ხორცი მარინადში უნდა დარჩეს 3 საათის განმავლობაში.

წამოაცვით ხორცი შამფურებზე და შეწვით სასურველ დონეზე.